Regnskabsåret 2023 – Fayrefield fortsætter sin vækstrejse

11. april 2024

Tilbageblik på markedet og resultatet i 2023

Regnskabsåret 2023 for Fayrefield Ingredients Holding A/S var præget af flere bemærkelsesværdige begivenheder og resultater. Koncernregnskabet for dette år afslørede et overskud før skat på 35,2 mio. DKK. Den primære indtjening kom fra datterselskaberne Fayrefield Foods A/S og P.B. Foods ApS, som begge er 100% ejet af Fayrefield Ingredients Holding A/S.

I løbet af 2023 øgede koncernen sin ejerandel i Fayrefield Foods USA, hvilket resulterede i en ejerandel på 55% ved årets udgang. Denne erhvervelse bidrog delvist til koncernens omsætningsfremgang på 325 mio. DKK. Den øgede omsætning skyldtes ikke kun konsolideringen af Fayrefield Foods USA, men også en generel stigning i aktiviteterne i koncernen.

Til trods for faldende markedspriser på mange af koncernens produkter lykkedes det at opnå et tilfredsstillende resultat, der oversteg de budgetterede forventninger. Dette resulterede i det næstbedste resultat i koncernens 25-årige historie. Dog var der udfordringer med reducerede marginer på grund af faldende markedspriser, især for den del af forretningen, der involverer lagerførende varer. Trods disse udfordringer lykkedes det at reducere bindingerne i varelagre.

”I 2023 blev organisationen udsat for en række udfordringer, men takket være vores globale organisations agilitet og beslutsomhed formåede vi at fortsætte med at udvikle på et globalt plan.

Agilitet bliver endnu vigtigere i 2024, da året ser ud til at blive endnu mere udfordrende. Vi forventer at skulle navigere gennem usikre globale markedsforhold, påvirket af forskellige faktorer, herunder potentielle ændringer i mælkeindtaget i Europa, som følge af vejrmæssige forhold og mulige CO2-afgifter.

Trods disse udfordringer, ser vi frem til, at tackle dem med samme beslutsomhed og agilitet, som vi har vist tidligere. Vi er fast besluttede på at opretholde vores engagement over for vores partnere og kunder og fortsætte med at udvikle vores virksomhed på trods af de udfordringer, vi måtte stå over for.

Forventningerne til 2024 er optimistiske, idet vi forventer, at øge omsætningen yderligere. Dette skyldes blandt andet ansættelse af ekstra personale, som forventes at bidrage til øget salgsvolumen. Denne udvidelse af personalestaben vil naturligvis føre til øgede omkostninger i form af løn og andre personaleomkostninger. Der budgetteres derfor med en forventet indtjening på koncernniveau på cirka 35 mio. DKK”.